
העוגה הזאת נולדה כאשר הדר ביקשה שאכין רולדת תותים. למרות שהדר לא מגיעה כל שבת הביתה, אני שולחת לה כל שבוע עוגה לשבת ומשום שרולדת תותים לא ניתנת להקפאה, חשבתי איך למלא את בקשתה בצורה הטובה ביותר וחשבתי על העוגה הזאת שהיא מעין רולדה מודרנית.
עוגת מוס שוקולד לבן, שמחביאה בתוכה רולדה זעירה מלאת קצפת ותותים. את העוגה הכנתי בתבנית סיליקון מלבנית בצורת רולדה, ניתן להכין גם בתבנית כיכר רגילה (אינגליש קייק) מרופדת בניילון נצמד לחילוץ קל יותר. את העוגה מרכיבים בצורה הפוכה, כלומר שאת הבסיס מניחים בסיום ההכנה ולא בראשיתה. את הבצק האפוי נחלק לשניים, חלק אחד ישמש לרולדה וחלק שני ישמש לבסיס העוגה.
עוגה קלה להכנה ויחד עם זאת מרשימה ביופייה וכבר התקבלה שיחה מהדר שהחברות שלה צוהלות ברקע מודות ומרוצות מטעמה של העוגה...

מוס שוקולד לבן ותותים
תבנית כיכר
חומרים
בצק:
4 ביצים
100 ג' סוכר (חצי כוס)
10 ג' סוכר וניל (כף/שקיק)
70 ג' קמח (חצי כוס)
2 ג' אבקת אפייה (רבע כפית)
60 ג' אבקת סוכר (חצי כוס)
מוס שוקולד לבן:
5 ג' ג'לטין +25 מ"ל מים קרים
80 מ"ל שמנת מתוקה (שליש כוס) (1)
5 ג' תמצית וניל (כפית)
180 ג' שוקולד לבן
50 ג' חמאה
300 מ"ל שמנת מתוקה (כוס ורבע) (2)
5 ג' אינסטנט פודינג וניל (כפית)
קצפת:
80 מ"ל שמנת מתוקה (שליש כוס)
5 ג' אבקת סוכר (כפית)
הרכבה:
10 תותים טריים
2 כפות ריבת תותים
גנאש:
150 ג' שוקולד לבן
200 ג' שוקולד רובי
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה
בצק:
מקציפים את הביצים עם הסוכרים כחמש דקות לקבלת מרקם תפוח ובהיר כמוס. מנפים מעל את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר ומקפלים להטמעה מלאה. יוצקים על גבי תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים 160 מעלות, במשך כ-12 דקות להזהבה. מצננים. קורצים מלבן בגודל התבנית שישמש לבסיס העוגה, ומניחים בצד עד השימוש. ובשאר הבצק, מסמנים מלבן באורכה של התבנית שישמש לרולדה.
קצפת:
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומורחים שכבה אחידה על גבי הרולדה.
שוטפים תותים, מנקים את העלים ומניחים אותם שלמים, בטור זה אחר זה, בקצה הרולדה הקרוב אלינו ומגלגלים. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד השימוש.
מוס שוקולד לבן:
מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים, מניחים 10 דקות בטמפרטורת החדר וממיסים 30 שניות במיקרוגל.
מרתיחים יחד בקלחת, שמנת מתוקה (1) ותמצית וניל. מניחים את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום ויוצקים מעל את השמנת הרותחת, טורפים להמסה. מגררים לתוך המסה את החמאה וטורפים להמסה. מערבבים פנימה את הג'לטין המומס לקבלת תערובת חלקה. רצוי לטחון בבלנדר מוט. מצננים 15 דקות בטמפרטורת החדר. מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג הוניל למרקם רך כיוגורט ומקפלים לתוך מסת השוקולד לקבלת מוס אחיד.
הרכבה:
יוצקים רבע מכמות המוס לתוך התבנית ומניחים בתוך את הרולדה.
פורסים את התותים שנשארו לקוביות קטנות ומוסיפים לשארית המוס. יוצקים את המוס עם התותים על גבי הרולדה שבתבנית ומקפיאים כשעה עד הרכבת הבסיס.
לאחר כשעה, כשהמוס מוצק מספיק אך לא התייצב לגמרי, מורחים שכבת ריבת תותים אחידה על מלבן הבסיס ומניחים אותו על גבי המוס (כשהריבה על המוס).
מקפיאים במשך 8 שעות לפחות עד לשלב הגנאש.
גנאש:
ממיסים שוקולד לבן עם מחצית מכמות השמנת המתוקה ובנפרד ממיסים שוקולד רובי עם מחצית השנייה של השמנת המתוקה. יוצקים לסרוגין ובהדרגה את השוקולדים המומסים לתוך כלי מזיגה, ככה שתיווצר מערבולת של צבע בתוך צבע. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על גבי רשת שמתחת מונחת תבנית ויוצקים את הגנאש לרוחבה של העוגה. מפשירים את העוגה במקרר כשעתיים לפני ההגשה.

Comments