top of page

עוגת חלומות דנית

תמונת הסופר/ת: אורליאורלי

עודכן: 1 בפבר׳ 2020


עוגת חלומות דנית, היא עוגה בחושה מדנמרק, מקורמלת בשבבי קוקוס ממותק עסיסי וממכר. עוגה פשוטה אך מיוחדת הנאפית בשני שלבים, קודם אופים את בסיס העוגה, בזמן האפייה מכינים ציפוי הנמרח על גבי העוגה האפויה ואופים שוב להזהבה עמוקה. בציפוי העוגה, אני עושה שימוש בקוקוס טחון ממותק, אלה הם שבבי קוקוס טחונים מעט גס וממותקים שניתן לקנות בחנויות טבע, תבלינים וחומרי גלם לאפייה. העוגה היא מסוג העוגות שהכרתי סביב העולם, ואני גאה בהכנתן כל פעם מחדש. מקווה שתתאהבו בה כמוני לפחות ותבינו שאכן היא עוגת חלומות.

עוגת חלומות דנית

מלבנית 20/30

 

חומרים

4 ביצים

250 ג' סוכר (כוס ורבע)

5 ג' תמצית וניל (כפית)

150 ג' חמאה

150 מ"ל חלב (3/4 כוס)

300 ג' קמח (2 כוסות+2 כפות)

10 ג' אבקת אפייה (2 כפיות/שקיק)

2 ג' מלח (רבע כפית מלח)


ציפוי:

150 ג' חמאה

200 ג' סוכר דמררה (כוס)

200 ג' שבבי קוקוס ממותק (2 כוסות דחוסות)

100 מ"ל חלב (חצי כוס פחות כף)

5 ג' תמצית וניל (כפית)

2 ג' מלח (רבע כפית)

4 ג' אבקת קפה נמס (3/4 כפית)



אופן הכנה

ממיסים את החמאה, מצננים ומערבבים יחד עם החלב. מנפים יחד לקערה אחת את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל במשך כחמש דקות לקבלת מרקם תפוח ובהיר כמוס. מוסיפים בהדרגה ולסרוגין תוך כדי הקצפה למסת הביצים, את תערובת הקמח עם תערובת החמאה כשמתחילים ומסיימים עם הקמח עד לאיחוד מלא. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ויוצקים מעל את בלילת העוגה, אופים במשך כ-25 דקות, 160 מעלות תוכנית טורבו עד הזהבה.


בנתיים מכינים את ציפוי העוגה: מכניסים את כל מרכיבי הציפוי לקלחת ומבשלים על גבי להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להמסה ולקבלת מסה אחידה. מצננים עד השימוש.

מורחים את הציפוי על גבי העוגה בשכבה אחידה ומשיבים לתנור 200 מעלות תוכנית טורבו למשך 5-10 דקות עד להזהבה עמוקה של הציפוי. מצננים ונהנים.






Comentarios


עקבו אחריי

© 2025 Orli Hoffman

Designed by Omer Hoffman

bottom of page